About Me

My photo
name: nurul azika abdul jalil.. studying at UPM Bintulu,sarawak.. Amek Diploma in Agriculture..i'm now already finish my diploma... weeeeeee~~~ ^_^ Mempunyai family yg kecik jer, tp masing2 dah besar..hehehhe My Daddy( Abdul Jalil B. Abu Bakar), My Mummy ( Noorma Binti Ramli ) and My Brother ( Muhammad Nuraizat B. Abdul Jalil )..she already be part of my family My Little Sis (Nazila Che Mat)... Happy dgn life sekarang... syukur Alhamdulillah~~

Tuesday, July 17, 2012

Akal+Hati=Kau

Bile akal berfikir..
hati akan menyatakan..
tp akal n hati kdg2 xpenah bersatu..

Akal
aku pompan 1akal 9nafsu
kdg2 akal aku nih aku gune untuk bende baek
kdg2 bkn bnde bek yg aku pk
tp kdg2 aku rase better aku pk yg xbek dari yg bek

Hati
penah korg rase hati korg degup laju gile2??
aku slalu degup laju bile aku takot
bile aku lemah, bile aku penat n bile aku aku dgn dunia aku
aku xpenah rase jntung slow bile aku nk tdo
bile aku nk tdo jntung aku laju sgt
korg pnh??

kau!!!!
kau musnahkan idup aku tahu x..
aku lemah gile bile aku da kau..
asal kau muncul dlm idup aku...
aku bahagia giler kau ade dgn aku
tp aku xkuat bile aku jauh dari kau la
kau xfhm ker bnde 2...

kau punce akal n hati aku dah celaru skun.
hidup aku leyh jd hancur klu terus mcm nih..
aku xboleh nak soh kau bla jauh2 dari diri aku
sbb aku xleyh jauh dari kau
aku xboleh terus syg kau kalau keadaan terus mcm nih
tp aku xboleh xsyg kau, kau boleh xubah keadaan skun ni
kau pon xboleh, kau pun xkan mampu nak buat ape2..

 

 
 

No comments:

Post a Comment