About Me

My photo
name: nurul azika abdul jalil.. studying at UPM Bintulu,sarawak.. Amek Diploma in Agriculture..i'm now already finish my diploma... weeeeeee~~~ ^_^ Mempunyai family yg kecik jer, tp masing2 dah besar..hehehhe My Daddy( Abdul Jalil B. Abu Bakar), My Mummy ( Noorma Binti Ramli ) and My Brother ( Muhammad Nuraizat B. Abdul Jalil )..she already be part of my family My Little Sis (Nazila Che Mat)... Happy dgn life sekarang... syukur Alhamdulillah~~

Sunday, August 8, 2010

Cinta+syukur..~~~


C.I.N.T.A
ape maksudnyer C.I.N.T.A ni...
mungkin bagi pendapat masing2..
cinta 2 maksudnyer cinta kepada owg yang dye syg..
dye nak idop dgn owg 2..

TAPI....
bagi saya C.I.N.T.A 2 maksudnyer..
SYUKUR......
kenapa saya cakap syukur???
sebab selalunyer manusia selalu lupe..
bile dye dah dapat ape yg dye nak dye dah lupe tok bersyukur..

SO.....
same lah dengan..
bile someone 2 dah ada someone special dlm idop..
dye msti xkan penah rase puas...
msti nak yg lebih bgos...
tambah2 time gado....
ush!!!!

TAPI....
sepatutnyer kite nih pikir...
nape sebelum kite bercinta dgn owg yg kte cinte 2..
kite xpenah nak kesah owg 2 mcm mane or ape..
tapi bile dah dengan dye selama beberapa bulan or tahun..
gado sikit dah ckp xda sefahaman or ape2 jer lah..
kite xda sefahaman..
awak laen..saya laen...

C.I.N.T.A....
B.E.R.S.Y.U.K.U.R.....
bersyukur lah dengan ape or sape yang dgn kite sekarang..
sebab ape yang kite ada sekarang dah cukup bagos untuk kite..
sesungguhnya..
TUHAN itu....
xkan bagi sesuatu pekara yang tidak baek kepada kite..

SO...
belajar lah bersyukur....
dalam ape pown perkara.....
sekian....

1 comment: